24 liepos, 2024

Kur skaniai pavalgyti klaipėdos mieste?

Trečias pagal dydį Lietuvos miestas ir vienintelis uostas Klaipėda yra populiari vasaros turizmo, kruizinių laivų ir vartų į nuostabiąją Kuršių neriją vieta. Dėl šimtmečius trukusios tarptautinės įtakos Klaipėdoje jaučiama kitokia atmosfera nei Vilniuje ar Kaune, todėl ją būtina aplankyti architektūros mėgėjams ir gurmanams. Klaipėdoje yra keletas puikių restoranų ir kavinių, todėl lankytojai turėtų būti pasirengę puotauti!

Stora Antis

XIX a. mūriniame rūsyje įsikūrusioje Stora Antis, kurioje patiekiami tradiciniai lietuviški patiekalai, būtina apsilankyti bet kurios kelionės į Klaipėdą metu. Naminiai barščiai, patiekiami su tamsia lietuviška rugine duona, yra nepakartojami. Be to, personalas yra labai malonus, kartais net vaišina klientus degtinės šotais ir pasakoja apie ilgą pastato istoriją. Stora Antis turi gausų meniu su daugybe pasirinkimų, todėl siūlome ją kaip stotelę visiems Klaipėdos lankytojams, norintiems paragauti aukščiausios kokybės lietuviškų patiekalų.

Momo Grill

Klaipėdoje besilankantiems gurmanams rekomenduojama užsukti į nuostabų Momo Grill restoraną. Šis nedidelis, madingas restoranas pasižymi mediniu ir plytelių interjeru, iš dalies atvira virtuve ir meniu, sudarytu iš lentų. Jų valgiaraštyje daugiausia rasite ant grotelių keptos mėsos ir skanių garnyrų. Prie duonos patiekiamas žolelių sviestas taip pat yra skanus. Kadangi čia nedaug staliukų, rekomenduojama rezervuoti vietas.

Monai

Monai patiekalai patiekiami taip pat gražiai, kaip ir jų skonis, o tai rodo, kad jiems gaminti sugaišta daug laiko ir energijos. Šiame gero maisto restorane patiekiami sultingi žuvies ir švelnūs mėsos patiekalai, gaminami iš vietinių ingredientų. Jų gardūs desertai taip pat yra aukščiausios kokybės.

Piccolini

Piccolini, kuriame gausu vegetariškų ir mėsos patiekalų, tikrai patenkins visus valgytojus. Meniu rasite burokėlių sriubą, keptas daržoves su baltuoju vynu, jautienos troškinį ir kt. Verslo pietų meniu kasdien keičiamas ir siūlo darbuotojams nebrangių, bet sočių patiekalų. Taip pat siūlomi desertai ir kava, kad šeima galėtų saldžiai užbaigti vakarienę.

Coco Restobaras

Coco Restobaras  – tai Azijos sintezės restoranas, kuriame patiekiami pietūs ir vakarienė. Patiekalai – indiškos samosos, tigrinės krevetės, kario patiekalai ir maišytų makaronų dubenėliai. Dėl vėlyvo darbo laiko ir plataus gėrimų meniu Coco Restobaras yra geras pasirinkimas vėlyviems pietums ir gėrimams.

Meridianas

Šis puikių patiekalų restoranas įsikūręs Danės upėje prišvartuotame laive Meridianas. Naujai atnaujintame restorane siūlomas meniu, kuriame gausu aukščiausios klasės ingredientų, pavyzdžiui, juodųjų triufelių. Valgiaraštyje yra keletas jūros gėrybių patiekalų ir mėsos patiekalų, nors vegetarams siūlomi tik paprasti makaronai. Svečiams taip pat siūlomas degustacinis meniu rinkinys, kuriame pateikiami geriausi Meridiano pasiūlymai, pavyzdžiui, vištienos kepenėlių paštetas, menkė su olandišku padažu, ėrienos sprandinė ir du desertai.

Charlie Pizza

Charlie Pizza yra picerija Klaipėdos mieste, Lietuvoje. Joje galima paragauti įvairių picų, taip pat kitų Europoje mėgstamų patiekalų, pavyzdžiui, mėsainių ir makaronų. Čia taip pat siūlomas platus pusryčių, pietų ir vakarienės patiekalų pasirinkimas. Be įprastų sėdimų vietų, čia yra kelios lauko poilsio zonos, puikiai tinkančios vakarieniauti vasarą. Restoranas pritaikytas neįgaliesiems, jame veikia nemokamas belaidis internetas.

DOCK

DOCK – populiarus mėsainių restoranas Klaipėdoje, kuriame mėsainiai ruošiami su kraftiniu alumi. Meniu yra keletas vegetariškų variantų, taip pat pasirinkimų tiems, kurie prie patiekalo nori paskaninti alumi. Mėsainiai skanūs ir tikrai verti apsilankymo!